NATUURGENEESKUNDE

De natuurgeneeskunde staat voor een verzameling geneeswijzen die sommigen aanduiden als alternatief, anderen spreken van een aanspraak op het zelf-helend vermogen van de mens. Het gaat om geneeswijzen die hun bestaansrecht bij een zelfstandige toepassing hebben bewezen, maar die bovendien bijzonder effectief zijn in combinatie met andere behandelingen. Daarnaast vormt het een waardevolle aanvulling op de algemene geneeskunde, altijd op basis van Evidence-based Medicine.

Waarbij kan natuurgeneeskunde ingezet worden?


Het biedt uitkomst in een groot aantal verschillende situaties. Dat heeft vooral te maken met het grote aantal geneeswijzen dat hiertoe behoort. Het gaat bijvoorbeeld om de orthomoleculaire geneeskunde, die zich richt op de voedingsleer, fytotherapie en nutritionele oncologie. Daarnaast gaat het om bijvoorbeeld neuraaltherapie en allergie-behandelingen, altijd op basis van de kracht van het eigen lichaam.

Binnen de natuurgeneeskunde staan de producten die de natuur produceert centraal, iets waar een arts nauwelijks aandacht aan besteed. Het is volgens de filosofie echter van groot belang om de juiste middelen in te nemen en daarmee daar waar nodig te reageren op oproepen uit het lichaam. Het is op die manier niet alleen mogelijk om eventuele problemen met de gezondheid te voorkomen, het is er daarnaast van overtuigd dat het op die manier lukt om het lichaam weer in balans te brengen.

Verschil tussen homeopathie en Natuurgeneeskunde :

Mensen denken bij Natuurgemeeskunde vaak aan Homeopathie.  Het verschil is, dat Homeopathie bestaat uit behandelingen met Energiën. Energetische waarden/kenmerken van ziekten en oplossingen worden op speciale wijze toegepast.

 

De Natuurgeneeskunde behelst het hele spectrum van uit de natuur komende stoffen die op enigerlei wijze een postieve of helende invloed hebben op het menselijk lichaam. 

© 2023 Medical Clinic. Proudly created with Wix.com

+31 6 57275911
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon

Maandag - Vrijdag    Op afspraak
Zaterdag                    Op afspraak
Zondag                       Op afspraak

medical

clinic