Nieuws en feiten over Lyme

                                            

                                           10 jarig bestaan van Balans Arnhem.

                          

                                                            8 Januari 2018

 

 

 

 

De afgelopen 10 jaar hebben we al een bijzondere oplossing kunnen bieden aan vele chronisch zieke cliënten. Dit fenomeen hebben we nu doorontwikkeld en daarmee slaan we een nieuwe weg in met betrekking tot de behandelmethode  - naast of buiten de reguliere geneeskunde -  in de vorm van Immuuntherapie.  In het geval van de ziekte van Lyme worden er 3 variaties aangeboden : Standaard - Standaard met co-infecties - en uitgebreid.  Afhankelijk van uw situatie (en de uitslag van de Vegatest) kiezen we met u de beste methode.

Wij beseffen, dat deze behandelmethode betaalbaar moet blijven voor ieder die met chronische aandoeningen te maken heeft. Het leven is al duur genoeg. De nieuwe methode kost weliswaar iets meer dan voorheen, maar bied nog meer succes bij de bestrijding.

17-01-2018 

Bent u als therapeut geïnteresseerd in het in uw praktijk geven van onze - succesvolle - kuur : Ik ben voornemens de kuur beschikbaar te stellen voor therapeuten met natuurgeneeskundige of homeopatische achtergrond.

Investering vereist. Stuur een email via ons contactformulier.

13-11-2017 Gebeten door een teek - Hele gezin besmet !


De ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de bacterie Borrelia burgdorferi. Er zijn zo'n veertig verschillende borreliastammen. "We hebben allemaal dezelfde borreliastam", vertelt Manon.

Volgens haar heeft zij de ziekte overgedragen aan de rest van haar gezin. Manon werd op haar achtste gebeten door een teek. Pas tien jaar later, kreeg ze klachten. "Destijds werd er gedacht aan een schildklierprobleem. De huisarts toen had geen idee."


In 1995 werd Manon nog één keer gebeten door een teek. "Ik had een rode kring op mijn huid en hele heftige gezondheidsklachten. Maar ook dit keer werd er niet aan de ziekte van Lyme gedacht. Maar ik weet het zeker dat het Lyme was. Ik ben daar later ook positief op getest." 

Zwanger
Korte tijd daarna werd Manon zwanger. Ze kreeg twee kinderen. "Mijn kinderen werden allebei erg ziek. Ze zijn allemaal positief getest op de ziekte van Lyme." En ook haar man kreeg de ziekte. Volgens Manon is haar gezin het bewijs dat de ziekte overdraagbaar is van moeder op kind. Maar ook dat de ziekte seksueel overdraagbaar is.

Volgens de Lymevereniging is aangetoond dat de Lyme-Borreliose overdraagbaar is van moeder op kind tijdens de zwangerschap als de moeder een actieve infectie heeft. "De kans hierop zou niet zo groot zijn en het zou vooral kort na de tekenbeet van de moeder plaatsvinden,zo blijkt uit enkele wetenschappelijke publicaties. Meer onderzoek is echter nodig.", stelt een woordvoerder. 

Tekenbeten

De opmars van de teek lijkt niet te stuiten.
In mei en juni is het aantal tekenbeten dat werd gemeld, met 13 procent toegenomen ten opzichte van het gemiddeld aantal van de afgelopen drie jaar.
Het RIVM verwacht in juli, de piek van het tekenseizoen, ruim 400.000 meldingen.
Mensen die gebeten zijn, kunnen de ziekte van Lyme oplopen.
Ze kunnen daar, ook na behandeling, langdurig klachten aan overhouden als vermoeidheid, pijn en concentratiestoornissen.
Het RIVM raadt mensen aan zichzelf goed te controleren na een bezoek aan en groene omgeving en, als ze gebeten zijn, teken direct te verwijderen.
Ze moeten naar hun huisarts gaan als ze tot drie maanden na de beet klachten als koorts, huiduitslag of gewrichtspijn krijgen.

Bron: RTL nieuws 2016

31-10-2017 - Steeds meer mensen ziek door tekenbeet - vervolg

De onderzoekers stellen ook vast dat veel infecties van tekenbeten in de kliniek niet goed onderscheiden kunnen worden. Vaak zorgen de bacteriën, parasieten en virussen namelijk voor symptomen die ook onterecht voor de ziekte van Lyme kunnen worden gezien.

Volgens Agnetha Hofhuis, een van de onderzoekers, is het aantal gevallen van de kenmerkende 'rode ring' op de huid na een tekenbeet tussen 1994 en 2014 verviervoudigd.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ontdekte eerder al nieuwe ziekteverwekkers in teken die hersenvliesontsteking veroorzaken. Beide promovenda doen als aanbeveling dat behandelend artsen moeten letten op mogelijke neveninfecties bij de verdenking op de ziekte van Lyme. Ook pleiten ze voor de ontwikkeling van nieuwe laboratoriumtests om ziekten die door teken worden overgedragen, anders dan de ziekte van Lyme, te kunnen identificeren.
Jaarlijks lopen Nederlanders meer dan een miljoen tekenbeten op (BRON AD:31-10-2017)

© 2023 Medical Clinic. Proudly created with Wix.com

+31 6 57275911
  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon

Maandag - Vrijdag    Op afspraak
Zaterdag                    Op afspraak
Zondag                       Op afspraak

medical

clinic