Cor roovers
Natuurgeneeskundig Register therapeut

Contactpersoon
Adres:
Zeelandsingel 40
6845 BH Arnhem
Arnhem
Gelderland
6845 BC
Nederland

Mobiel: +31 (0)6-244.56.004
http://www.balans-arnhem.nl

 


Nieuwsflits

Drie op honderd krijgen na beet van teek Lyme

Drie op honderd krijgen , na beet van teek,  Lyme !

WAGENINGEN - Drie van de honderd Nederlanders die door een teek worden gebeten, lopen de ziekte van Lyme op.

In 80 procent van de gevallen blijven de ziekteverschijnselen echter beperkt tot een rode of blauwachtige ring of vlek rond de plek van de beet.

Dit blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het is gebaseerd op informatie van mensen die - in totaal 7.000 - tekenbeten meldden op Tekenradar.nl. Ook stuurden zij 3.400 teken op. Ruim 20 procent van de beestjes bleek besmet. Volgens de onderzoekers blijkt hieruit dat een beet van een besmette teek lang niet altijd betekent dat je er ziek van wordt. Toch krijgt een grote groep wel de ziekte van Lyme, al is het meestal in onschuldige vorm. Volgens bioloog Arnold van Vliet van Wageningen Universiteit lopen ieder jaar 1 miljoen Nederlanders een tekenbeet op.

Van hen krijgen er circa 30.000 Lyme.

De komende vier jaar wordt onderzocht of preventief antibiotica-gebruik Lyme kan voorkomen. Wie een beet op Tekenradar.nl meldt, krijgt het verzoek aan dit onderzoek mee te doen. Eén groep krijgt géén medicijnen, een andere groep wordt gevraagd om - na overleg met de huisarts - binnen drie dagen na de beet antibiotica te nemen.

Lyme kan onder meer leiden tot ernstige neurologische en reumatologische klachten. Volgens van Vliet wordt eenderde van de tekenbeten niet opgelopen in de vrije natuur maar in de tuin.

Sponsor.jpg

Wie is online

We hebben 5 gasten online